Arapski jezik – Linguaviva

Arapski jezik

Podeli na FBShare on Facebook

أهلا وسهلا بكم في العالم العربي

Jedna arapska izreka kaže: Mudrost Rimljana je u razumu, Indijaca u fantaziji, Grka u duši, a Arapa u njihovom jeziku! U srednjem veku, poput latinskog u Evropi, arapski je bio zvaničan jezik na mnogim dvorovima, jezik učenih ljudi Sredozemlja i Azije.

Arapskim jezikom se govori na području Bliskog istoka i severne Afrike. Moderni arapski jezik podrazumeva književni i govorni jezik. Književni jezik se koristi u književnosti, novinama, na televiziji i radiju, ali i pri vođenju zvaničnih razgovora, na konferencijama. Za razliku od njega, govorni jezik tj. različiti dijalekti arapskog jezika, koristi se na ulici, poslu, u svakodnevnoj komunikaciji, u pesmama, nekim filmovima i serijama.

Međutim, govoriti samo književni ili samo govorni arapski nije dovoljno, jer na književnom jeziku čitate i pišete, ali pričate na govornom. Zato je podjednako važno znati i književni i govorni arapski radi boljeg razumevanja jedne tako bogate kulture i tradicije kao što je arapska, a ujedno i shvatanja lepote i bogatstva arapskog jezika.

Početni kurs arapskog jezika podrazumeva učenje pisanja i čitanja sa osnovama arapske gramatike.

Struktura kurseva:

Kurs A1 – traje 4 meseca, 2x nedeljno po 90 minuta
Kurs A2 – traje 4 meseca, 2x nedeljno po 90 minuta
Kurs B1 – traje 4 meseca, 2x nedeljno po 90 minuta
Kurs B2 – traje 4 meseca, 2x nedeljno po 90 minuta
Kurs C1 – traje 5 meseci, 2x nedeljno po 90 minuta
Kurs C2 – traje 5 meseci, 2x nedeljno po 90 minuta

Nastava se održava u malim grupama, postoji i individualna nastava, a profesori su diplomirani filolozi sa velikim predavačkim iskustvom i dugim studijskim boravcima u zemljama referentnog govornog područja, kao i native-speakeri.

Literaturu i prateći audio-program polaznici dobijaju u školi.

Cena kursa: 8000 din./mes

Kada startuje: upis traje kontinuirano, čitave godine

Termini: prepodne, po podne, uveče, radnim danima i vikendom – u dogovoru sa polaznicima