Španski jezik – Linguaviva

Španski jezik

Podeli na FBShare on Facebook

Osim u matičnoj Španiji, španski , ili kastiljanski jezik se govori još i u dvadesetak zemalja Severne, Centralne, Južne Amerike i Karipskog pojasa, na Filipinima koji su bivša kolonija, kao i u mnogim drugim zemljama gde postoje velike iseljeničke zajednice. Sasvim je moguće da će španski u dogledno vreme prestići engleski jezik po broju govornika.

Kao i drugi romanski jezici, nastao je iz latinske Vulgate, sa mnogim primesama – u ovom slučaju – radi se o uticaju proto- iberijskog stanovništva, pre svega baskijskom uticaju, kao i o velikom uticaju arapskog jezika iz vremena mavarske prevlasti, pa tako danas u španskom jeziku prepoznajemo više od 4000 reči koje su u upotrebi, a arapskog su porekla.

Ako ste ljubitelji Granade, Sevilje, Andaluzije, Servantesa, Goje i El Greka, magičnog ritma flamenka, boja i ukusa Španije – ne oklevajte. Naučite španski na najbolji mogući način – od vrsnih profesora, izvornih govornika i lektora, koji će vas – osim sa jezikom, upoznati sa jednom bogatom i magičnom kulturom, i specifičnim, mediteranskim stilom života.

STRUKTURA KURSEVA

Španski A1 – 3 meseca, 2x nedeljno po dvočas (90 minuta) , ukupan fond od 48 časova
Španski A2 – 3 meseca, 2x nedeljno po dvočas (90 minuta) , ukupan fond od 48 časova
Španski B1 – 4 meseca, 2x nedeljno po dvočas (90 minuta) , ukupan fond od 64 časova
Španski B2 – 4 meseca, 2x nedeljno po dvočas (90 minuta) , ukupan fond od 64 časova
Španski C1 – 5 meseci, 2x nedeljno po dvočas (90 minuta) , ukupan fond od 80 časova
Španski C2 – 5 meseci, 2x nedeljno po dvočas (90 minuta) , ukupan fond od 80 časova

Radi se u malim grupama, sa vrhunski kvalifikovanim profesorima velikog predavačkog iskustva i dobre profesionalne reputacije.

Osim grupne , moguće je organizovati individualnu nastavu, kurseve za preduzeća, kao i nastavu preko Skype-a.

Svi nivoi su usklađeni sa CEF-om, tj. Zajedničkim Evropskim Okvirom, koji je doneo Savet Evrope u cilju standardizacije poznavanja jezičkih veština.

Po završenom kursu, polaznici stiču diploma, koje potvrđuju stečeni nivo znanja, koji se takođe može upisati u Evropski Jezički Pasoš (Europass).