Švedski jezik – Linguaviva

Švedski jezik

Podeli na FBShare on Facebook

Välkomna och lycka till!

Visok standard, lepa priroda, švedski sto, i gostoprimstvo ovog severnog naroda su neki od razloga za učenje ovog jezika. Učeći švedski jezik saznaćete dosta ne samo o narodu, već i o kulturi, istoriji i životu u Skandinaviji.

Švedski jezik pripada grupi kontinentalnih skandinavskih jezika, pored danskog i norveškog jezika. Skandinavski jezici ulaze u sastav severno- germanskih jezika. Prvi oblici švedskog jezika javljaju se u vidu zapisa, prevoda i raznih hronika. Razvojem jezika i mešanjem sa drugim kulturama, u švedski jezik pristižu brojne pozajmljenice. Najviše su zastupljene reči iz nemačkog, zatim iz francuskog a danas sve više reči pristiže iz engleskog jezika. Brojni dijalekti i strane reči čine da ovaj jezik deluje bogatije i zanimljivije. Danas se u Švedskoj ovim jezikom služi oko osam miliona ljudi. Osim u Švedskoj ovaj jezik govore ljudi i u Finskoj, zatim u Norveškoj, Danskoj a širom sveta uči se i po univerzitetima.

Nastava švedskog se u našoj školi organizuje u malim grupama, sa profesorima koji su diplomirani lingvisti sa velikim iskustvom u predavačkom radu.

– Švedski A1 – kurs traje 10 nedelja, dva puta nedeljno po dvočas (90 minuta)

– Švedski A2 – kurs traje 10 nedelja, dva puta nedeljno po dvočas (90 minuta)

– Švedski B1 – kurs traje 10 nedelja, dva puta nedeljno po dvočas (90 minuta)

– Švedski B2 – kurs traje 10 nedelja, dva puta nedeljno po dvočas (90 minuta)

Literaturu i prateće audio-programe polaznici dobijaju u školi. Po završenom nivou, i na osnovu položenog završnog ispita, polaznici dobijaju sertifikat o stečenom nivou znanja, kao i Evropski Jezički Pasoš (Europass) u koji se unose podaci o stečenom nivou znanja.

Välkomna och lycka till!